• Külföld
Faktor

Testvérpárti ultimátum Merkelnek

Merkelt a kisebbik koalíciós keresztény párt, a CSU elnöke fenyegette meg alkotmánybírósági panasszal, ha nem változtat menekültpolitikáján.

Horst Seehofer két héten belül írásban is felszólítja Angela Merkel kancellárt és a kormányt, hogy tegyen rendet az országban. Amennyiben ez nem kezdődik el, alkotmánybírósági panaszt fog benyújtani - írja a Spiegel. Seehofer az elmúlt hónapokban már többször is élesen bírálta Merkelt a menekültáradat miatt.

Angela Merkel kancellár, a CDU elnöke és Horst Seehofer a CSU elnöke. Fotó: Europress / Johannes Simon - Getty Images

Angela Merkel kancellár, a CDU elnöke és Horst Seehofer a CSU elnöke. Fotó: Europress / Johannes Simon - Getty Images

Markus Söder bajor pénzügyminiszter pénteken támadta Merkel politikáját. Azt mondta, hogy szavazni kellene a kancellár menekültpolitikájáról. A kölni támadásokra reagálva azt mondta Söder, hogy nem elég csak figyelmeztetni, cselekedni kell - írja az MTI.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A másik koalíciós partner, a Német Szociáldemokrata Párt (SOD) is kritizálta már Merkelt. Thomas Oppermann, az SPD politikusa az európai megoldást kérte számon Merkeltől. A ZDF országos közszolgálati televízió pénteken adta közre a legutóbbi felmérést arról, hogy jelentősen megváltozott Németországban a közhangulat. Ennek legfőbb oka pedig a kölni erőszakos támadás, amelyet migránsok követtek el német nők ellen.

    Top 16