• Külföld
Faktor

Nagy erőkkel keresik az eltűnteket, összeütközött két tengerjáró hajó

Az egyik hajó teljes legénységét kimentették, de a többi embert még keresik.

Összeütközött két tengerjáró hajó a kelet-kínai partoknál, az egyik olajszállító tankeren tűz ütött ki, 32 tengerész eltűnt - jelentette a kínai állami televízió vasárnap.

Az első jelentések szerint a kigyulladt tanker iráni volt és panamai zászló alatt hajózott. Az eltűnt tengerészek - 30 iráni és két bangladesi állampolgár - valamennyien a Szanchi fedélzetén dolgoztak. Egy helyszíni felvétel szerint hatalmas lángok csaptak fel az olajszállító hajóból, amely körül fekete füstfelhő úszott - írja az MTI.

A katasztrófa oka egyelőre nem ismert, a mentés és az eltűntek keresése megkezdődött. A kínai tengerészeti hatóságok rendőrségi és tisztító hajókat küldtek a helyszínre. A koreai parti őrség egy hajóval és egy repülőgéppel szintén részt vesz az eltűntek utáni kutatásban.

A panamai zászló alatt hajózó olajszállító Iránból tartott Dél-Koreába, amikor szombat éjjel a parttól 257 kilométerre összeütközött a Hongkongban bejegyzett CF Crystal teherhajóval - közölte a kínai közlekedési minisztérium.

A Crystal legénységének mind a 21 tagját - valamennyien kínai állampolgárok - kimentették.

Kommentek:

Top 0