• Külföld
Faktor

Két ember vesztette életét a filmforgatáson, Tom Cruise is felelős

Lezuhant egy repülő, a stábtagok életüket vesztették.

Fotó: Facebook

Fotó: Facebook

A kolumbiai Andokban zuhant le még 2015-ben egy kisrepülőgép a Barry Seal: A beszállító című film forgatása közben. A balesetben ketten meghaltak, egy ember pedig maradandó károsodásokat szenvedett.

Most kiderült, hogy a tragédiáért részben felelős a film főszereplője és egyben producere, Tom Cruise, illetve a rendező, Doug Liman is. Az áldozatok családja szerint a forgatás alatt túl nagy, szinte lehetetlen elvárásokat támasztottak a repülős kaszkadőrökkel és operatőrökkel szemben. Ráadásul a bírósági dokumentumok szerint az egyik áldozat, Alan Purwin néhány héttel a tragédia előtt arra panaszkodott, hogy ez a legveszélyesebb projekt, amivel valaha találkozott - írja a Daily Mail.

A felperesek a halálos repülést egy spontán, előkészületek nélküli akciónak tartják, amelyet ráadásul rossz időben kellett végrehajtani egy feltérképezetlen területen. Szerintük ezzel a rendező megszegte a biztonsági előírásokat - mindezt azért, hogy időt és pénzt spóroljanak.

A kétmotoros gép a kolumbiai Santa Fe de Antioquia városából tartott a közeli Medellinbe, ám rossz időbe keveredett, és hamarosan lezuhant. A balesetben életét vesztette Alan Purwin, egy légi felderítési technológiával foglalkozó Los Angeles-i cég elnöke, valamint a kolumbiai Carlos Berl. A sérült Jimmy Lee Garland amerikai pilóta pedig deréktól lefelé lebénult.

A filmben Tom Cruise  egy valós személyt, Barry Seal pilótát és kábítószercsempészt alakította, akit a CIA szervezett be szolgálatába az 1980-as években, hogy segítségével elfogják Pablo Escobar drogbárót, de közben alaposan meggazdagodott a drogszállításból is.

Kommentek:

Top 0