• Külföld

Két civil meghalt az amerikai bombázásban

Valószínűleg két civil is meghalt az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció légicsapásaiban, amelyekkel az Iszlám Állam dzsihadista szervezet fellegvárának számító szíriai Rakkát bombázták.

Az Egyesült Államok fegyveresei közel-keleti és közép-ázsiai térségért felelős Középső Parancsnoksága (Centcom) közölte, hogy a két civil halt meg egy támadásban halt meg tavaly júliusban. A Centcom bejelentésével 16-ra nőtt azoknak a civileknek a száma, akikről az amerikai hadsereg elismerte, hogy a 2014 augusztusában kezdődött szíriai és iraki koalíciós légitámadásokban haltak meg. 

Fotó: Europress-Gokhan Sahin/Getty Images

Fotó: Europress-Gokhan Sahin/Getty Images

Patrick Ryder ezredes, a Centcom szóvivője azt mondta, hogy az Egyesült Államok sajnálja a megölt embereket, de halálukért az Iszlám Állam felelős. Szerinte ugyanis a terrorszervezet tagjai továbbra is a sűrűn lakott területeken rejtőzködnek. Az Egyesült Államok hadserege egyébként 120 polgári áldozatról kapott bejelentést, de 87 esetet "nem megbízhatónak" minősített, tizennégyet pedig még vizsgál. Az iraki és szíriai koalíciós légitámadásokat figyelő Airwars független szervezet viszont a halottak számát 800 és 2400 közé teszi.     

Top 0