• Sport

Két arany az utolsó napon, Magyarország végzett az éremtáblázat élén

Ma rendezték a londoni vizes Európa-bajnokság utolsó napját. A magyar csapatból többen is döntőbe jutottak, sőt a magyar csapat újabb két aranyérmet nyert, Kapás Boglárka negyedszer lett első. Verrasztó Dávid 400 méter vegyesen győzött. 10 arannyal Magyarország végzett az éremtáblázat élén.

Kapás Boglárka - Fotó: Kovács Anikó/MTI

Kapás Boglárka - Fotó: Kovács Anikó/MTI

Hat egyéni induló és a 4x100 méteres férfi vegyes váltó állt rajhoz a londoni vizes kontinenstorna zárónapján.

Először Takács Krisztián úszott, aki végül Luca Dottóval holtversenyben a hatodik lett az 50 méteres gyorsúszás döntőjében. A 30 éves magyar versenyző 22,07 másodperces idővel csapott célba, a számot a címvédő francia Florent Manaudou nyerte.

A női 200 méteres pillangó döntőjében két magyar is szerepelt. A döntő nagyon izgalmas volt, végül a német Franziska Hentke egy századdal megelőzte Szilágyit, Jakabos pedig a negyedik lett. A Honvéd 19 éves versenyzője 2:07,24 másodperces idővel ért célba.

Szilágyi Liliána - Fotó: Kovács Anikó/MTI

Szilágyi Liliána - Fotó: Kovács Anikó/MTI

Nem kellett sokat várni az első magyar aranyéremre, Verrasztó Dávid nyerni tudott a 400 méteres vegyes úszás fináléjában. A szám tavalyi világbajnoki ezüstérmese 4:13,15 perces teljesítménnyel végzett az élen. A szám másik magyar döntőse, Gyurta Gergely a negyedik helyen végzett.

Kapás Boglárka a negyedik aranyérmét nyerte Londonban, miután 400 méter gyorson is nyerni tudott. Az úszónő nem kezdett erősen, a 7. helyen fordult, de 100-nál már az első helyen állt. Végül két másodperccel megjavította egyéni legjobbját, így a magyar csapat 10. aranyát szerezte Londonban. Kapás előbb szerdán nyert két aranyat, előbb a női 800 méteres gyorsúszás döntőjében nem volt gyorsabb nála, majd a a 4x200 méteres váltó tagjaként állt a dobogó tetejére. Kapás Boglárka szombaton szenzációsan versenyezve előzött meg mindenkit 1500 gyorson, országos csúccsal nyert.

Nem ez volt az utolsó magyar érem a kontinenstornán, a férfi 4x100 m vegyes váltó nagy küzdelemben bronzérmes lett. A váltó tagjai: Balog Gábor, Financsek Gábor, Cseh László és Bohus Richárd.

Ezzel az Európa-bajnokság legeredményesebb nemzete Magyarország lett, 10 aranyérem mellett négy ezüstöt és öt bronzot szerzett a magyar csapat, és ezzel az éremtáblázat élén végzett.

Top 0