• Belföld
Faktor

Felfújható fotelen sodródott a Balaton közepére a kisfiú

A víz tetején, felfújható fotelen sodródott el szüleitől egy 4 éves kisfiú kedden a Balatonon, majd a vízbe esett és elmerült. Apja úszva indult utána.

A keszthelyi vízirendőrök kedden este hat óra körül a II. fokú viharjelzés idején a balatongyöröki strand előtti vízen, a parttól nagyjából 450 méterre egy sodródó felfújható fotelt vettek észre, amin egy ember is volt. Azonnal elindultak menteni, de még mielőtt a fotelhoz értek volna, annak utasa a vízbe esett és elmerült.

Amint a rendőrök a fotel mellé értek látták, hogy a vízbe esett ember egy kisgyerek, akinek sikerült a vízfelszínre feljönni, de másodszor is merülni kezdett.

Ez a fotel csak illusztráció.

Ez a fotel csak illusztráció.

Az egyik vízirendőr azonnal a merülő kisgyerek után nyúlt, akit sikerült elérnie és a vízből kihúznia. A 4 éves kisfiút a szolgálati kisgéphajóba emelte, akinek nem esett baja, csak nagyon megijedt.

A rendőrök egy szolgálati viharkabátot adtak a gyerekre és elindultak vele a szárazföld felé, amikor meghallották, hogy kiabál egy férfi. Kiderült, hogy ő a kisfiú apja. Úszva indult fia mentésére.

A férfit a rendőrök szintén a szolgálati kishajóba emelték, mert az északi szél addigra már nagyon megerősödött és visszaúszni már nem maradt volna ereje. Apát és fiát a rendőrök épségben a partra vitték, ahol biztonságba helyezték őket.

Kommentek:

Top 0