• Pénz
Faktor

Nemsokára nem tudunk már készpénzzel fizetni

Egyre kevesebb ember tárcájában lapul készpénz, a fizetések többségét már bankkártyákkal bonyolítjuk le - ennek pedig lassan az lesz az eredménye, hogy a pénz fizikai formájában el is tűnik a mindennapokból.

Fotó: Mészáros Annarózsa

A Bank of America tanulmánya szerint ez a fordulat a fejlett országokban akár már az idei évben megtörténhet - írja a Fox Business.

Az észak-karolinai bázisú cég egy lakossági felmérést követően azt állapította meg, hogy az emberek nagy többsége szerint a 10 évnél fiatalabbak már sosem fognak készpénzzel fizetni. De a válaszadók többsége szerint a csekkírás és a hitelkártyás fizetés is már csak emlék lesz, mire ez a generáció felnő. Néhány szakértő szerint azonban elképzelhetetlen egy olyan világ, amiben nem használunk készpénzt – a fizetőeszköz halálát már számtalanszor megjósolták, mégis tartja még magát.

A várakozások szerint a papírpénz háttérbe szorulásával együtt nő a virtuális, személyek közötti fizetések mennyisége, elsősorban a PayPalos fizetések törnek előre: ebben az esetben a számlát kapcsolják össze egy PayPal-fiókkal, és minden kifizetést egy kód beírásával lebonyolíthatnak a tulajdonosok.

Kommentek:

Top 0