• Élet
Faktor

A készpénz ideje lejárt, hamarosan nem használhatjuk

Csak idő kérdése, mikor kopik ki teljesen a mindennapokból a papírpénzek és érmék használata - van, aki felgyorsítaná a folyamatot.

Hosszú ideje ígérgetik, hogy hamarosan búcsút inthetünk a készpénznek, és minden vásárlásunkat bank- és hitelkártyákkal intézhetjük. Ezt a folyamatot akarja most felgyorsítani a Visa, abban reménykedve, hogy 2020-ra a világ nagy részét sikerül leválasztani a készpénzről - írja az Express.

A vállalat vezetője, Jack Forestell bejelentette, hogy akár 10 ezer dolláros (2,7 millió forintos) támogatást is adnak azoknak az amerikai kis- és középméretű kereskedéseknek, amelyek leváltják a mostani fizetési rendszerüket kizárólag  kártyás megoldásra.

„A világ lakosságának 70 százaléka, 5 milliárd ember mobil eszközökkel fizethet 2020-ra, és most lehetőségünk van arra, hogy kineveljük a készpénz-mentes kereskedő réteget.”

Forestell bejelentését azonban nem fogadta mindenki lelkesen: sokak szerint gyakorlatilag megvesztegetik az üzleteket, hogy a jelentős támogatásért cserébe száműzzék a készpénzt. Többen azért is kritizálták az elképzelést, mert az idősebb, informatikai eszközökhöz nem szokott generáció hátrányba kerülne, már nem tudna hozzászokni az új, készpénztelen életformához.

Kommentek:

Top 0