• Külföld
Faktor

Késsel támadt a héberül beszélő utasára a muszlim taxis

Az eset Párizsban történt, ahol a taxisok nagy része valamelyik észak-afrikai országból származik. A hátborzongató történetről az egyik izraeli televíziós csatorna is beszámolt.

Párizsban veszélyes taxiba ülni! – vezeti fel cikkét a Dreuz.info, annak alapján, amit a szerző az egyik izraeli televízióban látott.

Az történt, hogy Ronen Ederi Miamiból érkezett Párizsba, hogy meglátogassa a testvérét. Beült egy taxiba, majd telefonálni kezdett. A beszélgetések egy részét héberül folytatta, majd megkérte az arab sofőrt, hogy egy kicsit halkítsa le a zenét, mert az zavarja a telefonálásban.

Ám a taxi vezetője így vágott vissza neki:

– Ki vagy te, és kihez mégy? Te nem itt élsz , neked itt nincsenek jogaid, ez az autó pedig az enyém, nem a tiéd. Majd megmutatom neked, hogy mi muszlimok mit csinálnak az olyan emberekkel, mint te – ordítozott, majd azzal fenyegette meg a férfit, hogy elvágja a torkát.

Ilyen hangulatban érkeztek meg ahhoz az utcához, ahol a testvére lakott. A sofőr rámutatott az utcatáblára, majd így szólt:  -Itt vagyunk, de most nem teszlek ki, hanem magammal viszlek!

Ebben a pillanatban megrémültem – mesélte utóbb a zsidó férfi. “Kinyitottam a taxi ajtaját és félig már kinn voltam, amikor a sofőr gázt adott és egy nála lévő késsel elkezdett felém hadonászni. Kiugrottam a kocsiból, miközben kificamodott a bokám. Így sántikáltam el a testvérem lakásáig... Másnap mindketten elmentünk a rendőrségre és feljelentettem a sofőrt. A rendőrök pedig azt kérték, hogy ne hagyjam el Párizst amíg a vizsgálat tart.”

Kommentek:

Top 0