• Krimi
Faktor

Kiskorú unokatestvérét rabolta ki az agresszív férfi

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás miatt vádat emelt egy 27 éves férfi ellen, aki november 20-án hajnalban Kiskunmajsán egy konyhakéssel fenyegetőzve mobiltelefont rabolt saját kiskorú unokatestvérétől.

A 27 éves vádlott november 20-án, hajnali 1 óra körül rokonaival gyalogolt Kiskunmajsa egyik utcáján. Ekkor vette észre kiskorú unokatestvérét. Elhatározta, ráveszi a fiút arra, hogy adják zálogba a 25 ezer forint értékű mobiltelefonját. A telefonért kapott pénzből a vádlott kábítószert akart venni.

Illusztráció.

Illusztráció.

A kiskorú azonban hallani sem akart a zálogba adásról. A vádlott a visszautasítást hallva elővett egy konyhakést, azt a sértett hasa felé tartotta és azzal fenyegetőzött, hogy megszurkálja. Ezzel egy időben kitépte a megfélemlített kiskorú kezéből a telefont, majd elszaladt a helyszínről.

A vádlott még aznap éjjel eladta a telefont egy ismerősének. Az ismerős azonban – miután megtudta, hogy a telefon bűncselekményből származik – még hajnalban visszaadta a mobiltelefont a sértettnek, így a kár megtérült.

A büntetett előéletű, többszörös és különös visszaeső vádlottat a járási ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablással vádolja és végrehajtandó fegyházat, valamint közügyektől való eltiltást kért vele szemben. Az ügyész azt is kérte, hogy a bíróság a telefonért kapott 3 ezer forintra rendeljen el vagyonelkobzást. A vádlott bűnössége kérdésében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni - tájékoztatott az ügyészség.

Kommentek:

Top 0