• Külföld
Faktor

Baleset történt: magyar utasok rekedtek a ciprusi reptéren

A repülőgépük összeütközött egy madárral, ezért az éjszakát a reptéren kellett tölteniük.

Képünk csal illusztráció.

Képünk csal illusztráció.

A Wizz Air kedd esti, 21.55-re kiírt gépe nem szállt fel a ciprusi Lárnakából – írja a HVG. Az utasokat nem tájékoztatták az okokról, csak éjjel egy óra körül kaptak egy 13 eurós kupont. A többségük a reptéren aludt.

A WizzAir a lapnak azt írta, hogy szeptember 12-én a Wizz Air W6 2451 számú Budapest-Larnaca járatán közlekedő repülőgépe a Larnaca repülőtérre leszállás előtt madárral ütközött. A repülőgép rendben landolt, de kötelező műszaki ellenőrzést kellett rajta végrehajtani. Mire a repülőgép ismét szolgálatba állhatott, a szolgálati időre vonatkozó kötelezően előírt korlátozások miatt a személyzet már nem tudta felvenni a munkát, ezért a Wizz Air W6 2452 számú Larnaca-Budapest járatának indulását a következő napra halasztották.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A járat helyi idő szerint szerda reggel 9:45-kor szállt fel, 11 óra 45 perc késéssel. Az utasok étkezési kuponokat és az utasjogokról szóló tájékoztatást kaptak a Wizz Air szabályzata és a vonatkozó szabályozásoknak megfelelően. Az utasok késéssel kapcsolatos szállás- és transzferköltségeit a Wizz Air megtéríti, az igényeket a wizzair.com oldalon lehet jelezni. A Wizz Air az érintett utasok elnézését kérte a kellemetlenségek miatt.

    A szolgálati időkre vonatkozó szabályozás egyébként uniós szintű kötelezettség, amelyet a légitársaságnak be kell tartania.

    Kommentek:

    Top 16