• Külföld
Faktor

Késes ámokfutás: bevásárlóközpontban támadt a muszlim férfi

Legalább nyolc ember megsebesült az amerikai Minnesota állambeli St. Cloud város egyik bevásárlóközpontjában, miután egy férfi késsel rájuk támadt.

A bevásárlóközpontban szombat este történt késes támadás, a rendőrség közlése szerint az elkövető meghalt. Az áldozatok állapota nem súlyos, heten már elhagyhatták a kórházat, miután ellátták sebesüléseiket.

A CBS Minnesota honlapja szerint a támadó biztonsági egyenruhát viselt, utalást tett Allahra, és megkérdezte az egyik áldozatot, hogy muzulmán-e.

A késelőt egy szolgálaton kívüli rendőrtiszt állította meg: rálőtt a támadóra, aki belehalt sérülésébe.

Az AP amerikai hírügynökségnek két szemtanú arról számolt be, hogy azt vették észre, hogy emberek kezdenek feléjük rohanni. Más szemtanúk is arról számoltak be, hogy sikoltozó emberek menekültek a támadó elől. A bevásárlóközpontot és környékét lezárták a hatóságok.

Az Egyesült Államokban több incidens is történt szombat este. New Jerseyben csőbomba robbant egy futóversenyen, de senki nem sérült meg. Nem sokkal később egy szemetes konténer robbant be New York-ban, a detonációban legalább huszonkilenc ember sérült meg. Az utóbbi incidenst New York polgármestere szándékos cselekedetnek minősítette, ugyanakkor leszögezte: egyelőre semmi nem utal arra, hogy terrorakció történt volna.  

Kommentek:

Top 0