• Külföld
Faktor

Kerry: Oroszország és az Egyesült Államok együttműködésére van szükség

John Kerry amerikai külügyminiszter szerint Oroszország és az Egyesült Államok együttműködése a világ konfliktusainak rendezésében segíthet átalakítani a kétoldalú kapcsolataikat.

Fotó: Europress / Nicholas Kamm - AFP

Fotó: Europress / Nicholas Kamm - AFP

A politikus orosz kollégájával, Szergej Lavrovval folytatott tárgyalásai kezdetén beszélt erről Moszkvában. Szerinte mindkét ország rendelkezik azokkal az eszközökkel, amelyekkel rendezhető az ukrajnai helyzet.

A két politikus és küldöttségük tagjai egyperces csenddel emlékeztek meg a 84 halálos áldozatot követelő nizzai terrortámadás áldozatairól. Szergej Lavrov azt mondta, a dél-franciaországi terrorcselekmény tükrében egyre nagyobb időszerűséget kap egy orosz-amerikai együttműködés a terrorizmus elleni küzdelemben.

A moszkvai külügyek vezetője azt mondta, a Kerry-Putyin találkozó hasznos volt, és fokozni fogja az orosz-amerikai együttműködés szükségességét a válsághelyzetekben, Szíriában és a Közel-Keleten is. Szerinte folytatni kell ezt a párbeszédet, amely lehetővé teszi a válságkezeléssel kapcsolatos munka aktivizálását, a Szíriával, a Közel-Kelettel összefüggő erőfeszítések aktivizálását - írja az MTI.

Kerry a nizzai terrortámadással összefüggésben azt mondta, sajnálatos, hogy a különböző külügyi vezetőknek szinte hetente kell már részvétet nyilvánítaniuk a terrortámadások miatt. A terrorizmus egyik legfőbb forrásának, a "terroristák keltetőgépének" nevezte Szíriát.

Kommentek:

Top 0