• Külföld
Faktor

Kerry: Nemsokára kiderül, a polgárháborúnál nagyobb konfliktus lesz-e Szíriában

Oroszország a legitim ellenzéket támadja Szíriában, és ezen változtatnia kell, hogy legyen esély a békére - mondta John Kerry amerikai külügyminiszter az 52. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián.

Az amerikai diplomácia vezetője szerint a következő hetekben dől el, hogy lehetséges-e a politikai rendezés Szíriában, vagy a közel öt éve tartó polgárháborúból még nagyobb konfliktus lesz. A béke megteremtéséhez pedig az kell, hogy Oroszország „más célok ellen fordítsa fegyvereit”, amelyek csapásait eddig nemcsak a legitim ellenzék, hanem a civil lakosság is megszenvedte - mondta John Kerry.

Az Egyesült Államok és az EU az Ukrajna elleni "többszöri orosz agresszió" ügyében is egységes - közölte John Kerry. Azt is mondta, hogy az Oroszország elleni szankciók megmaradnak addig, "amíg csak szükség lesz rájuk", emellett Ukrajna támogatását is folytatják addig, ameddig "teljes mértékben biztosított lesz Ukrajna szuverenitása és integritása".

Fotó: Europress-Nicholas Kamm/AFP

Fotó: Europress-Nicholas Kamm/AFP

EZT IS AJÁNLJUK:

    Oroszországnak tiszteletben kell tartania Ukrajna önállóságát, így csak két választása van: az ukrán válság politikai rendezéséért a minszki megállapodások végrehajtása, vagy a gazdasági szankciók és további következményeik elszenvedése - mondta John Kerry.

    Top 16