• Krimi
Faktor

A menetrendről kérdezték a kerekegyházi fiatalokat, hogy kirabolhassák őket

Már mindkét rablót elfogták a rendőrök. Az egyik áldozatuk viszont súlyosan megsérült.

Két ismeretlen férfi a szombatra virradó éjjel Kerekegyházán, a Fő utcában lévő egyik buszmegállóban megszólított két 19 éves helyi lakost, és azt kérdezték tőlük, mennyi a pontos idő. A férfiak néhány perc elteltével – miután választ kaptak a kérdésükre – elmentek a megállóból.

Forrás: police.hu

Forrás: police.hu

Rövid idő múlva ismét megszólították a két helyi fiút, majd miután az utolsó kecskeméti járat után is érdeklődtek, a kezükben lévő mobiltelefonjaikat próbálták meg elvenni. A fiatalabb rabló az egyik helyi férfi kezéből nem tudta elvenni a készüléket, aki a telefonjával együtt a helyszínről elmenekült. A másik fiatalt az idősebb rabló többször megütötte. A fiatalabb társa segítségével a telefont sikerült elvenniük a sértettől, majd azzal együtt elmenekültek. A sértett súlyosan megsérült.

A nyomozás eredményeként a rendőrök beazonosították a feltételezett elkövetőket. Egyiküket, egy 21 éves román férfit a rendőrök szombat délelőtt elfogták, majd rablás miatt gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. Az elfogás helyszínének közelében megtalálták az ellopott mobiltelefont is. Társát, egy 15 éves román fiút a lajosmizsei nyomozók néhány órával később kifosztás miatt gyanúsítottként hallgatták ki, beismerte tettét. A fiatalkorú az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik.

A rendőrök az őrizetbe vett gyanúsított előzetes letartóztatását kérték - írja a police.hu.

Kommentek:

Top 0