• Tech

Képeket küldtek egymásnak az emberek karácsonykor

Sokkal többen neteztek a Vodafone hálózatában az ünnepek alatt, mint tavaly ilyenkor, az MMS-es száma is nőtt, többet is beszéltek egymással az emberek telefonon, mint tavaly. Az SMS-ek száma viszont csökken, bár még mindig több milliót küldtek egymásnak a szolgáltató előfizetői.

December 24. és 26. között az okostelefonok és táblagépek segítségével elküldött több millió internetes üzenet mellett sokan még mindig hagyományos módon is kellemes ünnepeket kívántak egymásnak a Vodafone hálózatában. Az ügyfeleik 89 ezer MMS-t és 6,7 millió SMS-t küldtek, valamint 9,4 millió hívást indítottak a karácsonyi időszakban.

Illusztráció.

Illusztráció.

Az adatok alapján az előző évekhez hasonlóan tovább folytatódott az SMS-ek számának lassú csökkenése, míg 23 százalékkal nőtt az MMS küldések száma. A karácsonyi időszakban ugyanakkor a Vodafone ügyfelei mintegy 1 százalékkal több hívást indítottak, mint 2014 karácsonyán, és a hívások is átlagosan 15 százalékkal hosszabbak lettek. Azt mondják, ez részben a korlátlan csomagok és a családon belüli díjmentes hívások lehetősége miatt történhetett így. A mobilinternet-forgalom a három napos karácsonyi időszakban jelentősen, 20 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit.

Forrás: Vodafone

Forrás: Vodafone

Top 0