• Külföld
Faktor

Magyar utasszállító hajtott végre kényszerleszállást, az utasok pánikba estek

Indulás után nem sokkal kényszerleszállást hajtott végre egy magyar utasszállító, az emberek pedig pánikba estek a gépen.

A Haon által megkérdezett utasok elmondása szerint a repülőgép menetrend szerint felszállt vasárnap a törökországi fürdőhely repteréről, majd nem sokkal később a gép személyzete közölte velük, hogy berepedt a repülő szélvédője, ezért visszafordulnak és kényszerleszállást hajtanak végre. Pillanatok alatt pánikhangulat tört ki a charterjáraton, amelyen több mint kétszáz utas tartózkodott, számtalan felnőtt, gyermek és nyugdíjas.

Illusztráció.

Illusztráció.

"Még fél órát sem utaztunk, amikor két jelző pittyegést lehetett hallani, a stewardesseknek szóltak a problémáról, akik egyből leültek és bekapcsolták magukat. Akkor még nem tudtunk semmit, majd néhány perc múlva bemondták, hogy technikai probléma lépett fel, sajnos vissza kell fordulni az antalyai reptérre. Érezni lehetett a feszültséget a levegőben, a gyerekek sírása törte meg a kínos csendet, de miután az oxigénmaszkok megjelentek, akkor teljesen kikészültünk” - mondta az egyik utas.

A leszállás sem volt egy átlagos megérkezés, a landolás után hátborzongató volt a látvány, mentők, tűzautók és rendőrök voltak a helyszínen. A neheze csak ezután jött: órákat kellett éjszaka az utasoknak várakozniuk a repülőtér egyik termében, mire megérkezett mentesítő járat: végül hétfő reggel hat órakor landoltak Debrecenben.

Kommentek:

Top 0