• Belföld
Faktor

Újabb meghibásodás, Budapesten hajtott végre kényszerleszállást még egy repülő

A reggel történt kényszerleszállás után a Wizz Air egy másik Szófiából induló járata is Budapesten landolt technikai okok miatt.

A Szófia – Bergamo járatot teljesítő Airbus A321-es repülőgép személyzete a felszállást követően nem sokkal sürgősségi helyzetet jelentettek. Ugyanaz történt, mint az első esetben: a pilóták műszerei egymástól eltérő adatokat mutattak. Reggel a sebességmérők, most pedig a magasságmérők hibásodtak meg.

Illusztráció.

Illusztráció.

A repülőgép a szófiai repülőtér körzetében több mint fél órán át körözött, majd a személyzet a budapesti kitérő mellett döntött. A repülőgép 14 óra előtt néhány perccel biztonságosan leszállt a budapesti repülőtéren.

Szófiában erős hóesés van a repülőtér környezetében. Feltehetően mindkét esetnél közrejátszhatott az időjárás a hibák kialakulásában, de előfordulhat az is, hogy a felszállás előtt a repülőgépekre permetezett, a nyomásmérő műszerekbe bekerült, jégtelenítő folyadék okozta a problémát - írja az Airportal.

Az Air France 447-es járata 2009-ben, amely Brazíliából Párizsba tartott, hasonló meghibásodás miatt zuhant le 228 emberrel a fedélzetén. Akkor automatikus üzenetek érkeztek a gép egyes műszereit érintő sorozatos technikai meghibásodásokról. Az áldozatok között négy magyar is volt.

Kommentek:

Top 0