• Sport

Kényszerből versenyezett a magyar úszónő, most őszintén vallott az érzéseiről

A 2016-os londoni vizes Európa-bajnokságon a magyar úszók az éremtáblázat élén végeztek. A tíz magyar aranyérem mellett az Eb egyik legemlékezetesebb pillanata az volt, amikor Szilágyi Liliána 200 méteres vegyes úszásban ezüstérmes lett egy századdal lemaradva az aranyról. Az úszónő a verseny után meglepő interjút adott, most a Ripostnak beszélt őszintén céljairól, érzéseiről.

Fotó: Kovács Anikó/MTI

Fotó: Kovács Anikó/MTI

Szilágyi Liliána május 22-én ezüstérmet szerzett 200 méteres vegyes úszásban a londoni Európa-bajnokságon. A magyar sportoló mindössze egy századdal maradt le az első helyről. Szilágyi a verseny után az m4-nek nyilatkozott, de nem volt dühös, örült az éremnek, és annak, hogy ott lehet a riói olimpián.

Szilágyi a verseny után meglepő kijelentést, akkor azt mondta, hogy három hónapja még az is megfordult a fejében, hogy befejezi az úszást.

Nem rólam szólt a történet, hanem arról, milyen családban nőttem fel, és milyen elvárásoknak kell emiatt megfelelnem

- mondta akkor Szilágyi.

Az úszónőt most a Ripost szólaltatta meg, aki az oldalnak elmondta, hogy már higgadtan tekint vissza a történtekre, de még mindig kell neki pár nap, mire feldolgozza a történteket.

Csak beugrottam a vízbe, élveztem az egészet, és nem érdekelt az eredmény. Tudtam, bármi lesz, boldogan fogok kimászni a medencéből

- mondta Szilágyi Liliána a Ripostnak.

Az oldal azt írja, hogy Szilágyi már visszanézte az interjút, és elmondta az ezzel kapcsolatos érzéseit:

Rengeteg pozitív visszajelzést kaptam az interjú után. Szerettem volna mindenkivel megosztani, hogy miként készültem, és azt is, hogy ez alatt mennyi csodálatos embert ismertem meg. Az a legfontosabb, hogy élvezzük, amit csinálunk, és én hosszú ideig ezt elfelejtettem. Ezt kezdtem el keresni.
Fotó: Kovács Anikó/MTI

Fotó: Kovács Anikó/MTI

Szilágyi igazi sportoló családban nőtt fel, mert nagypapája Gyarmati Dezső háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, míg édesapja, Szilágyi Zoltán, aki négy olimpián is szerepelt.

Ebben a családban evidensnek tűnt, hogy szeretem, amit csinálok, de valahol elvesztettem a fonalat, és kényszerré vált az egész. Úgy éreztem, nekem muszáj teljesítenem, ebben pedig nem leltem örömöt. Nem vártam a versenyeket, nem úsztam örömmel az edzésen, és nem lelkesített, hogy olimpiára készülök.

Szilágyi Liliána arról is beszélt, hogy milyen eredményt szeretne elérni a 2016-os riói olimpián. Az úszónő szerint nem az eredmény a fontos, hanem az, hogy az úszást élvezze:

Egyetlen célom van az olimpián: ha beérek a célba, és ránézek a táblára, akkor azt érezzem, hogy a családdal, az edzőkkel és a körülöttem lévő emberekkel mindent megtettünk és odaadtunk egymásnak.

Top 0