• Külföld
Faktor

Horrorisztikus jelenet: véres falakat hagyott maga után a kenguru

A kenguru meg volt zavarodva, amikor betört a házba.

Egy több mint két méter magas kerítést átugorva szökött meg kedden egy ausztrál állatmenhelyről egy felzaklatott kenguru, ami két nappal korábban valóságos „bűnügyi helyszínné” változtatott egy melbourne-i otthont - írja az MTI.

A kenguru megmentői Norman Bates-nek keresztelték az állatot, Alfred Hitchcock Psycho című horrorfilmjének főszereplője után, mivel az erszényes az ablaküveget áttörve rontott be egy lakásba vasárnap, majd kente össze vérrel a falakat.

Illusztráció.

Illusztráció.

„Mindent vér borított. Úgy nézett ki a helyszín, mintha a Psycho egyik jelenetében lettünk volna” – mondta Manfred Zabinskas, a Five Freedoms Animal Rescue nevű állatmenhely működtetője, akit a rendőrség kért fel az állat befogására.

Norman egy hatalmas elkerített területre került több másik kenguru közé, de az állaton látszott, hogy nyugtalan, és keresi a kiutat.

„Soha nem találkoztunk még olyan kenguruval, amely annyira kétségbeesetten akart kijutni, mint Norman” – mondta Zabinskas, hozzátéve, hogy az állat olyan magasra ugrott, hogy még csak meg sem suhintotta a több mint 2 méter magas kerítés tetejét.

A kenguru a szökés után egy erdő felé vette az irányt, valószínűleg Melbourne egyik külvárosi területéhez közel, a vadonban él, nem messze attól az épülettől, ahol rátaláltak. Az állat eltévedhetett, és valószínűleg pánikba esett, amikor vasárnap betört a házba.

Ausztráliában nagyjából 45 millió kenguru él, és nem ritka, hogy az állatok betévednek a kertekbe az olyan nagyvárosokban, mint például a főváros, Canberra, amit sűrű bozótos ölel körbe. Az aszály sújtotta területeken még nagyobb valószínűséggel bukkannak fel a lakott területeken élelem és ivóvíz után kutatva.

Nemrég egy keleti szürke óriáskenguru miatt kellett megszakítani egy futballmeccset Canberrában, mivel az állat beugrott a pályára, majd kényelmesen elheveredett a kapuban.

A déli Victoria államban, ahol a szárazság kevésbé jelent problémát, a kenguruk és emberek kellemetlen összetalálkozásainak oka az, hogy a gyors ütemű lakásépítés egyre jobban kiterjed az erszényesek természetes élőhelyeire.

„Amikor az állatok már nem tudnak hova menni az építkezések miatt, a kormány egyszerűen lelöveti őket, hogy megszabaduljon a problémától” – mondta Zabinskas.

Kommentek:

Top 0