• Sport
Faktor

Keményen kritizálta az angol focit a Borussia Dortmund vezérigazgatója

Nem kímélte Angliát és az angol focicsapatokat a Borussia Dortmund vezérigazgatója, Hans-Joachim Watzke a legutóbbi interjújában. Szerinte az angolok idén nyáron megünnepelhetnek "egy nagyszerű mérföldkövet: 50 éve nem nyertek semmit".

Fotó: Europress - Mika Volkmann/Getty Images

Fotó: Europress - Mika Volkmann/Getty Images

Angliában az új televíziós szerződés miatt a kisebb csapatok is sok pénzt kapnak majd, ezért könnyen előfordulhat, hogy a fiatal tehetségek nagy része a Premier League-be szerződik majd. Watzke szerint viszont nincs mitől tartani.

Nem félek a Premier League-től. Nekünk a saját erényeinket kell előtérbe helyeznünk. A Bundesligának nem kell szégyenlősnek lennie. Egy labdarúgó szempontjából ez a bajnokság van olyan, jó, mint az angol. Szuper stadionjaink vannak szenvedélyes szurkolókkal, az átlagos nézőszám is sokkal magasabb nálunk, ráadásul első osztályú akadémiák vannak itt. Mi vagyunk a világbajnokok, miközben az angolok idén nyáron megünnepelhetnek egy nagyszerű mérföldkövet: 50 éve nem nyertek semmit.

nyilatkozta Wacke, aki az 1966-os világbajnokságra utalt. Július 30-án lesz napra pontosan 50 éve, hogy Anglia a saját rendezésű vb-döntőben 4–2-re legyőzte az NSZK-t. Azon a meccsen lőtték az angolok minden idők egyik legvitatottabb gólját, amiről most éppen az dőlt el, hogy szabályos volt. Angliának az volt az első, és azóta az utolsó világbajnoksága, amelyen aranyérmes lett.

Top 0