• Külföld
Faktor

Kemény beszéd a Bundestagban: Korlátozzák a bevándorlást a németek

A német kormány erős államot épít, hogy megvédje az emberek biztonságát - jelentette ki Horst Seehofer belügyminiszter a szövetségi parlamentben.

A bajor Keresztényszociális Unió elnöke belügyminiszterként mondott első parlamenti beszédében hangsúlyozta, hogy a koalíciós kormányának legfőbb célja a társadalmi megosztottság leküzdése és az összetartás megerősítése.

A kormány számára kiemelt ügy a biztonság, amely nem jobboldali vagy baloldali, konzervatív vagy progresszív politikai eszme, hanem emberi jog.

Horst Seehofer hozzátette, hogy legszigorúbban érvényesítik a zéró tolerancia elvét minden szabálysértéssel és törvényszegéssel szemben. Ez a gyűlölködésre és a másként gondolkodók vagy más vallásúak elleni erőszakra is érvényes - mondta a miniszter.

Tárcája terveiről a többi között elmondta, hogy létrehoznak 7500 új állást a rendőri szerveknél.   

A menekültüggyel kapcsolatban az új kormány három területre összpontosít. Az első a menekültügyi rendszerbe irányuló bevándorlás korlátozása; Horst Seehofer kiemelte, hogy első alkalommal sikerült rögzíteni egy koalíciós szerződésben az ilyenfajta bevándorlás korlátozását. Így a kormánypártok közös célja, hogy legfeljebb az évi 180 ezer és 220 ezer közötti sávban legyen a humanitárius okból befogadott emberek száma.

A második ügy a menekültügyi rendszer hatékonyságának erősítése, az eljárások gyors lefolytatása és a védelemre nem szoruló menedékkérők kitoloncolása. Ezt szolgálják az új típusú befogadóközpontok, amelyekben a kérelmük jogerős elbírálásáig elhelyezik a menedékkérőket.

A harmadik terület a menedékkérők között lévő bűnözőkkel és a közbiztonságot veszélyeztető személyekkel szembeni határozott fellépés - mondta Seehofer.

Kommentek:

Top 0