• Belföld
Faktor

Kegyetlenül végzett fiatal barátnőjével László, Dominikán fogták el

Kegyetlenül megverte és megkínozta 23 éves élettársát F. László. A lány belehalt a sérüléseibe.

Tíz évig bujkált brutális tette után F. László, akire a Dominikai Köztársaságban csapott le a rendőrség a napokban. A férfira azért vadásztak az egyenruhások, mert 2008 májusában kegyetlenül megverte és megkínozta akkori élettársát. A Blikk információi szerint az áldozat nem más, minta 23 éves  P. Barbara: a lány egy hét kóma után a kórházban halt bele az ütleg okozta sérüléseibe.

A férfit kihallgatása után őrizetbe vették. Jelenleg előzetes letartóztatásban van. Ennél többet a rendőrök egyelőre nem közöltek.

EZT IS AJÁNLJUK:

  "Nem volt beteg, nem baleset történt. Megölte az, aki szerette. Bár ez nem igaz! Aki szeret valakit, megvédi, megóvja, megbecsüli! Egy drága, őszinte lány volt, csak befolyásolható. Nagyon tudott szeretni, onnan fentről is szeret..." – így búcsúztak családtagjai, ismerősei Barbarától az interneten.

  A meggyilkolt fiatalt korábban is folyamatosan verte az agresszív férfi, aki a tragédia napján a fiatal lány mindkét karját és lábát eltörte, körmeit pedig harapófogóval tépte le. Ezután magára hagyta az eszméletlenre vert nőt, azóta keresték a rendőrök.

  Végh József kriminálpszichológus szerint nagyon valószínű, hogy hibázott és nyomot hagyott maga után, ezért kaphatták el most, tíz év bujkálás után a gyilkost.

  "Egy ilyen szörnyű tett után az első időszakban a bűntény a férfi minden napját befolyásolhatta, ám az idő múlásával az elkövető egyre jobban biztonságban érzi magát. Ilyenkor már előfordulnak hibák: nem rejtőzködik, elkezd „beszélni”, felveszi a kapcsolatot a régi ismerősökkel, családdal – magyarázta Végh. – Előbb-utóbb megbuknak ezek az emberek, a kérdés csak az, hogy mikor" – tette hozzá a kriminálpszichológus.

  A rendőrség egyelőre halált okozó testi sértés miatt nyomoz, ami 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Azonban ha a nyomozás megállapítja, hogy különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés történt, akkor a büntetés akár életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet.

  Top 16