• Külföld
Faktor

Kegyetlenül bántak a gyerekekkel, eltitkolt temetőre bukkantak a nevelőintézetnél

További vizsgálatokra lesz szükség az ügyben.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

"Geológiai anomáliákat" fedezett fel egy hírhedt floridai nevelőintézet, a 2011-ben bezárt Florida School for Boys közelében egy, a terület megtisztításával megbízott kutató. Megállapításaik szerint a különös alakzatok sírok lehetnek.

A Florida School for Boys 1900-as megnyitása után nem sokkal már rémtörténetek terjedtek. 111 éves történelme során jelentések tucatjai születtek arról, hogy milyen kegyetlenül bánnak a gondozásukra bízott gyermekekkel. Az iskolában alapvető nevelési eszköznek tartották a testi fenyítést, a személyzet gyakran véresre verte a gyerekeket.

Gyakoriak voltak a verekedések, sokakat társaik vagy gondozóik erőszakoltak meg - írja a time.com. Akit szökésen kaptak, az súlyos testi fenyítést kapott: ebbe többen bele is haltak, például a 15 éves Thomas Curry 1925-ben alig 29 nappal az intézetbe kerülése után vesztette életét. 1960-ban egy másik szökevényt agyonlőttek. Azt is tudni lehet, hogy legalább három esetben társaik gyilkoltak meg bentlakókat.

A korábbi összesítések alapján 1900-1973 között csaknem száz haláleset történt az iskolában, ahol korábban már 55 sírt tártak fel.

Kommentek:

Top 0