• Külföld
Faktor

Különleges mentőakció: tizenegy állatot hoztak el az állatkertből, borzalmas körülmények között találtak rájuk

Egy albániai magánállatkertben bántak velük rosszul.

Tizenegy állatot, köztük három oroszlánt és egy medvét szabadított ki az albán rendőrség vasárnap "pokoli körülmények" közül egy albániai magánállatkertből - írja az MTI.

Miután a Tiranától 100 kilométerre délre található Fierben lévő állatkert tulajdonosa megtagadta az együttműködést, a hatóságok behatoltak a területre és biztosították az állatorvosoknak a bejutást.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

Az állatok - három oroszlán, egy medve, egy zebra, néhány szarvas, antilopok és rókák - nyugtatót kaptak, hogy biztonságosan elszállíthassák őket a tiranai állatkertbe.

"Az állatok életkörülményei ebben az állatkertben szörnyűek, ez pokoli módja az állattartásnak" - mondta Ioana Gabriela Dungler, a Négy Mancs nemzetközi állatvédő szervezet munkatársa.

Petrit Osmani, aki tizenöt éve üzemelteti az állatkertet, hevesen tiltakozott a razzia ellen. "Nincs ehhez joguk! Ezek az állatok a gyerekeim, maguk elveszik tőlem a gyerekeimet" - mondta, hozzátéve, hogy panaszt nyújt be a magántulajdon megsértése miatt.

Az állatkertet júliusban keresték fel a Négy Mancs munkatársai, akik értesítették a hatóságokat.

"Lensi, az egyik oroszlán súlyos szemgyulladásban szenvedett, és az a veszély fenyegette, hogy megvakul. Megmentettük és most jobban van, de mindannyiuknak ellátásra van szüksége ahhoz, hogy teljesen meggyógyuljon" - mondta Carsten Hertwig, a Négy Mancs tagja.

A három oroszlánt hamarosan Hollandiába szállítják, ahol a környezet jobban hasonlít természetes életterükre. A medve Németországba kerül.

Kommentek:

Top 0