• Krimi
Faktor

Megölte a férjét, mert még a gyerekeiket is megerőszakolta - felmentették

Francois Hollande francia elnök megkegyelmezett annak a nőnek, aki megölte a férjét és ezért 10 év börtönre ítélte a bíróság. A nőt rendszeresen verte alkoholista férje, meg is erőszakolta, ahogy a lányaikat is évtizedeken át. A nő fia öngyilkos lett a rendszeres verések miatt.

Négyszázezer francia írta alá azt a petíciót, amiben arra kérték az elnököt, hogy avatkozzon közbe a nő érdekében. Ennek köszönhető, hogy a 68 éves nő áprilisban kiszabadulhat a börtönből.

Az ügyvédje vigasztalja a 68 éves nőt, miután elutasították a fellebbezésüket. Foto: francebleu.fr - Jérôme Dutac

Az ügyvédje vigasztalja a 68 éves nőt, miután elutasították a fellebbezésüket. Foto: francebleu.fr - Jérôme Dutac

A nő egy nappal azután, hogy a fia öngyilkos lett, 2010. szeptember 10-én háromszor hátba lőtte a férjét egy puskával. Négy évvel később, 2014. októberében bűnösnek találta és 10 év börtönre ítélte a bíróság – írja a BBC. Az ítélet végrehajtását felfüggesztették addig, amíg döntöttek a fellebbezéséről. Ebben arra hivatkozott a nő, hogy önvédelemből gyilkolt. A bíróság nem fogadta el ezt az indokot és tavaly decemberben börtönbe küldte a nőt.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Az ítélet nagy felháborodást okozott Franciaországban. Az emberek azt követelték, hogy a parlament terjessze ki az önvédelem fogalmát a rendszeres erőszakot elszenvedők bosszújára is. A mozgalom nem tudta megakadályozni, hogy a nő börtönbe kerüljön, de végül azt sikerült elérni, hogy az elnök elengedje a maradék büntetést.

    Ebben a kivételes emberi helyzetben az elnök lehetővé akarta tenni, hogy Jacqueline Sauvage minél hamarabb újra együtt legyen a családjával.

    - állt az elnöki hivatal közleményében. Hollande két nappal azután döntött a kegyelemről, hogy találkozott az asszony három lányával.

    Top 16