• Belföld
Faktor

Kiderült: imádjuk a kávét

Egyre többet költünk kávéra és teára egy friss felmérés szerint.

Ugyan a kávék és teák piaci forgalma már a múlt évben is elérte a 70 milliárd forintot, idén még további 5-10 százalékkal is növekedhet a felvásárlás mennyisége. A Nielsen kiskereskedelmi indexe szerint tavaly augusztus és idén július között 57 milliárd forintos forgalmat generált a kávék bolti eladása - írja a Világgazdaság.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A kávék közül a szemes és a kapszulás termékek örvendenek egyre nagyobb népszerűségnek, bár még mindig őrölt és instant kávét veszünk a legtöbben - de ha a tendencia folytatódik, ez már nem sokáig marad így. A kávépiacot egyértelműen a koffeines verzió uralja: a vásárlók csak az esetek 2 százalékában vettek koffeinmentes kávét.

    A teák körében a gyümölcsös készítmények a legnépszerűbbek, 36 százalékban ilyen termékeket vásárolunk, ha teára van szükségünk. Erre legtöbbször október és december között kerül sor, de az ősztől tavaszig tartó időszakban sok vásárló kosarába kerül tea. Népszerűségét tekintve a gyümölcsteák után következnek a fekete-, majd a herba- és gyógyteák, végül a zöld teák. Kiszerelést tekintve pedig a filteres tea a nyerő: 94 százalékban ilyet veszünk.

    Mind a teák, mind a kávék esetében elmondható, hogy az ár-érték arány mellett a vásárlók a kényelmi szempontok alapján döntenek a termékek kiválasztásakor.

    Kommentek:

    Top 16