• Külföld

Katonákkal keresteti a Zika vírust okozó szúnyogokat a brazil elnök

Egy héttel a karneváli időszak kezdete előtt újabb intézkedéseket hozott a brazil elnök. Dilma Rousseff arra utasította a katonaságot, hogy keressék meg az egyiptomi csípőszúnyog párzási helyeit és pusztítsák el azokat.

Már több mint négyezerre nőtt a koponyaelváltozással született csecsemők száma Brazíliában, az országban hetente kétszáz új esetet regisztrálnak. Ezért feltehetően az egyiptomi csípőszúnyog által terjesztett Zika-vírus felelős, amely kóros kisfejűséget okoz a magzatnál.

A korábban ártalmatlannak tűnő vírussal, már ötszázezren fertőződhettek meg a dél-amerikai országban. Brazíliában egy hét múlva kezdődik a karneváli időszak és nyáron Rio de Janeiro-ban rendezik meg az Olimpiát, ezért az elnök újabb intézkedéseket vezetett be. Dilma Rousseff beveti a hadsereget a Zika-vírus elleni harcban. Arra kéri a katonákat, hogy keressék meg az egyiptomi csípőszúnyog párzási helyeit és pusztítsák el azokat - írja a Guardian. Erre a célra 220 ezer katonát vetnek be.

EZT IS AJÁNLJUK:

    "Amíg nincs védőoltás a Zika vírus ellen, addig az az egyetlen lehetőségünk, ha az egyiptomi csípőszúnyog párzási helyeire koncentrálunk - írta Dilma Rousseff a twitter oldalán.

    Top 16