• Belföld
Faktor

A katasztrófavédelmet is megőrjítette a Pokémon Go

Szórakoztató képekkel hívja fel a magyar katasztrófavédelem a figyelmet arra, hogy a biztonságunk fontosabb a szörnyvadászatnál. Tényleg idáig fajult a játék?

Számos balesetet okozott már a pokémonok gyűjtésébe belemerült "vadászok" figyelmetlensége. Egy elszánt játékos például parkoló rendőrautóba hajtott kocsijával, annyira elvonta figyelmét a népszerű játék. Egy másik esetben a játék tragédiába fulladt. Egy 18 éves fiatalt, és 17 éves unokaöccsét lelőtték, miután betörtek egy házba Guetemalában zsebszörnyekre vadászva.

A játékban mondjuk ez nem így ki, de... Fotó: Facebook-Katasztrófavédelem/RSOE

A játékban mondjuk ez nem így ki, de... Fotó: Facebook-Katasztrófavédelem/RSOE

Bár eddig külföldről érkeztek ezek a megdöbbentő hírek, a katasztrófavédelem - még ha túlzásnak tűnik is - mindenkit óvatosságra int.

A tüzet vagy balesetet először jelentsük be a 112-es segélyhívó számon, lehetőségeinkhez képest nyújtsunk segítséget a bajbajutottaknak, és csak ez után gyűjtsük be a környéken található szörnyecskéket!
Fotó: Facebook-Katasztrófavédelem/RSOE

Fotó: Facebook-Katasztrófavédelem/RSOE

Felhívásukban a tűzgyújtás veszélyeit és a figyelmes vezetés fontosságát emelik ki. És arra az esetre, ha odáig fajult volna az őrület, hogy a játék még a józan ítélőképességünket is szétrombolta, figyelmeztetnek: az emberek biztonsága fontosabb, mint a szörnyvadászat. A felhívás szórakoztatónak, amellett túlzásnak is tűnik, de jó ha tudjuk, hogy az első olyan játék, amelyben a valóság és a virtuális tér összeforr, veszélyeket is rejt.

Kommentek:

Top 0