• Sport
Faktor

Katarba igazolt a magyar válogatott focista

Németh Krisztián az amerikai Sporting Kansas City csapatából a katari bajnokság hetedik helyezettjéhez, az al Garafa csapatához igazol. Németh egy szezon alatt 11 bajnoki gólt rúgott az MLS-ben, egyik gólját pedig az év legszebbjének választották.

A Sporting Kansas City helyi idő szerint péntek délután jelentette be, hogy Németh eligazol. A csapat edzője, a magyar származású Peter Vermes azt nyilatkozta:

jó szerencsét kívánunk Krisztiánnak, és köszönjük értékes munkáját. Nagyon tehetséges játékos, aki sokat fejlődött tavaly.

Némethet az év igazolásának választották a csapatban, és ő lett a Sporting első játékosa, akinek egy gólja elnyerte az év legszebbje címet.

Az al Garafa nyolcszoros katari bajnok, de jelenleg csak nyolcadik a 14 csapatos bajnokságban, tavaly pedig a hetedik helyen végzett. A dohai csapat stadionja 25 ezer fős, ezt a 2022-es világbajnokságra 45 ezer főre bővíthetik. Az edző a portugál Pedro Caixinha, aki több portugál csapatnál dolgozott már. Az al Garafa keretében most főként katari játékosok vannak, de korábban játszott itt a világ- és Európa-bajnok francia védő, Marcel Desailly, a brazil válogatott Zé Roberto vagy a korábban Dzsudzsák Balázs csapattársaként az Anzsiban is játszó, szintén brazil Diego Tardelli is.

Németh a Norvégia elleni első pótselejtezőn (Fotó: MTI - Illyés Tibor)

Németh a Norvégia elleni első pótselejtezőn (Fotó: MTI - Illyés Tibor)

Németh Krisztián 27 éves, az MTK nevelése. Három évet játszott a Liverpool tartalékcsapatában, barátságos meccsen a felnőttek között is pályára léphetett néhány alkalommal. Ezt követően megfordult többek közt az AEK Athénban, a holland RKC Waalwijkban és a Rodában is. Huszonháromszoros magyar válogatott, az EB-selejtezőkön stabil kerettag volt, Görögország ellen két gólt is rúgott.

Top 0