• Külföld
Faktor

Megbánták a függetlenedést a katalánok

Még mindig bizonytalan, hogy mi lesz Katalónia sorsa, de az biztos: gazdaságilag rengeteget ártott a függetlenségi mozgalom.

Fotó: Europress / David Ramos - Getty Images

Fotó: Europress / David Ramos - Getty Images

A nemzetközi vállalatok egymás után menekítették ki cégeiket Katalóniából, de most már a turisták is kezdenek búcsút mondani régi nagy kedvencüknek. Barcelona Európa legvonzóbb úti céljai közé tartozik, viszont közel 5 százalékos visszaesés jelentkezett a novemberi turistaforgalmában. A statisztikák szerint múlt hónapban 1,49 millió külföldi kereste fel a katalán fővárost turisztikai céllal, ami ugyan még mindig elég jó eredmény, de valójában egy folyamatos zuhanás újabb mélypontja - írja a The Local.

A katalánok októberben népszavazáson döntöttek az egyoldalú függetlenedés mellett, mire az ország válságba süllyedt. Több EU-tagállam és az Egyesült Államok is azt javasolta lakosainak, hogy ha tehetik, inkább ne utazzanak Katalóniába, és több légi társaság is felajánlotta, hogy visszaváltja a megvásárolt barcelonai jegyeket, aminek köszönhetően tovább csökkent a turistaforgalom.

Kommentek:

Top 0