• Pénz
Faktor

A bankok harmadának állítólag nem biztonságos a rendszere az online tranzakcióknál

A pénzügyi szolgáltatók harmada nem használ biztonságos kapcsolatot az online tranzakcióknál, annak ellenére, hogy a szervezetek fele az online pénzügyi csalások számának folyamatos emelkedését tapasztalja. Ez derül ki a Kaspersky Lab orosz kiberbiztonsági vállalat legfrissebb kutatásából.

A megkérdezett több mint 5500 cég mindössze 53 százaléka vezetett be kétfaktoros azonosítást és csak 50 százalék alkalmaz speciális, valós idejű csalás elleni megoldást, annak ellenére, hogy 22 százalékuk szerint jelenleg ez lenne a leghatékonyabb védelem a pénzügyi csalások ellen.

Fotó: Europress / Thomas Trutschel - GettyImages

Fotó: Europress / Thomas Trutschel - GettyImages

A szolgáltatók majdnem fele a kockázatok megszüntetése helyett csupán mérsékli azokat. Harmaduk pedig azt állítja, hogy olcsóbb a már megtörtént eseteket korrigálni, így minden harmadik vállalat utólagosan foglalkozik a pénzügyi csalásokkal.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A válaszadók kevesebb mint 10 százaléka használ általános online biztonsági megoldásokat.

    A Kaspersky Lab 2014-ben 22,9 millió rosszindulatú pénzügyi malware támadást tárt fel, amelyekkel 2,7 millió ügyfelet céloztak meg világszerte. Az orosz vállalat és a B2B International a kutatást több mint 5500 cég, köztük 131 bank és fizetési szolgáltató megkérdezésével végezte, 26 országban.

    Top 16