• Krimi

Ópiumot szállító magyarokat kaptak el az ukránok

Három magyar állampolgárságú férfit vettek őrizetbe kábítószer-csempészés miatt az ukrán hatóságok szerda este a kárpátaljai Nagydobronyban. Autóikban három kiló drog volt.

Az ungvári járási település központjában végrehajtott razziában a rendőrség, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) és a katonai ügyészség munkatársai vettek részt. Az Ukrajnába rendszeresen drogot szállító három magyarra akkor csaptak le, amikor el akarták adni a tiltott árut – írja az MTI a Zaholovok.com.ua kárpátaljai hírportálra hivatkozva.

Az ópiumot mákból készítik. Illusztráció.

Az ópiumot mákból készítik. Illusztráció.

Az Ukrajnába a Záhony-Csap közúti határátkelőn belépett csempészek két autójának átkutatásakor a nyomozók négy műanyag zacskót találtak. Ezekbe három kiló fehér anyag – feltehetően nyers ópium – volt, amelyet szakértői vizsgálatra küldtek.

A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke nagyjából 12 ezer dollár.

Az őrizetbe vett magyarok ellen a hatóságok kábítószer illegális előállítása, birtoklása és szállítása miatt indítottak büntetőeljárást.

A Mukachevo.net munkácsi hírportál szerint a szerda esti elfogás egy kábítószercsempész és -terjesztő hálózat felgöngyölítésére irányuló akciósorozat része. Június 2-án már Munkácson is két drogot áruló embert vettek őrizetbe a vasúti pályaudvar közelében. Az elfogott dílerek egyike határőr, aki az ügyészség gyanúja szerint rendszeresen árult kábítószert.

Top 0