• Külföld
Gyöngyösi Lilla

Kamerák előtt született meg az utolsó kardszárnyú delfin - videó

Megszületett az utolsó kardszárnyú delfin a San Antoniói SeaWorldben egy évvel azután, hogy állatvédők tiltakozása és a jegyeladások csökkenése miatt eldöntötték, abbahagyják a tenyésztést.

A kis delfin szerdán jött világra. Ahogy a videón is látszik, a kicsi azonnal az anyjához úszott, amint megszületett. A park állatorvosai még nem állapították meg a nemét, ezért azt sem tudták, mi lesz a neve.

Az anyadelfin, a 25 éves Takara már vemhes volt, amikor 2016 márciusában a SeaWorld bejelentette, hogy befejezi a tenyésztést. A delfinek vemhessége nagyjából 18 hónapig tart – írja az MTI.

A vidámpark nemcsak a delfintenyésztéssel hagy fel, de 2019-ig véget érnek a világhírű delfinshowk is, mert a közvélemény egyre inkább elítéli a delfinek és más állatok szórakoztató célú fogva tartását.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A kritikus hangok akkor erősödtek föl, amikor 2013-ban bemutatták a Blackfish - Egy kardszárnyú delfin története című dokumentumfilmet, melynek középpontjában Tilikum története állt. Az orlandói SeaWorld delfinje 2010-ben a nézők szeme láttára rántotta magával a medencébe és ölte meg idomárát. Tilikum, aki az Orlandóban töltött majdnem 25 év alatt 14 borjat nemzett, januárban pusztult el bakteriális tüdőgyulladásban.

    Az újszülöttel együtt a San Antonió-i vidámpark delfinjeinek száma 23-ra emelkedett. A SeaWorld mindhárom parkjában - San Antonio mellett az orlandóiban és a San Diegó-iban - továbbra is megtekinthetik őket a látogatók, valamint a kutatók rendelkezésére állnak még éveken át. Az állatvédők eközben azt szeretnék, hogy engedjék szabadon mind a 23 példányt. 

    Kommentek:

    Top 16