• Belföld
Faktor

Így csomagoljuk be szépen az ajándékokat!

Karácsonykor sokaknak nagy gondot okoz az ajándékok becsomagolása. Gyakran próbálkozunk, aztán elszakad, összegyűrődik a papír és végül ennek az az eredménye, hogy szinte annyit költünk dobozokra, papírtasakokra és egyéb kész csomagolóanyagokra, mint az ajándékokra.

Éppen ezért egyedi és ötletes csomagolóanyagokat és technikákat gyűjtöttünk össze, amelyek segítségével a kevésbé ügyesek is szépen becsomagolhatják az ajándékokat.

Hajtogassunk csomagolóanyagot!Ha vállalkozunk arra, hogy papírtasakokat készítsünk otthon, elkerülhetjük a kudarcérzést, amelyet a rosszul sikerült csomagolásaink láttán érzünk. Középvastag kartonból pár perc alatt különféle méretű tasakokat hajtogathatunk az alábbi videó segítségévek:

Hasonló egyszerűséggel készíthetünk dobozt tetővel, két papírlapból is. Mindkét csomagoló különféle méretekben elkészíthető, csak az arányokra kell figyelni.

A fura nevű FuroshikiIsmerünk már néhány furcsa nevű hagyományt, amelyek Japánból érkeztek hozzánk: pár évtizeddel ezelőtt találkoztunk az ikebanával (virágrendezés), az origamival (papírhajtogatás), és most itt a furoshiki.

Ez hagyományos ajándékcsomagolási módszer, amely textilt, pontosabban kendőket használ. Millió technikája van és számos előnye: nem szakad, praktikus – akár fogantyút is hajtogathatunk a nagyobb daraboknak, védi a tartalmát a sérüléstől, ötletes és szép, valamint környezetbarát. Ez utóbbi tulajdonságát annak köszönheti, hogy a csomagolás, vagyis a kendő újrahasznosítható. Akár elindíthatunk egy csomagolás-láncot is, hiszen a kapott kendőbe újra csomagolhatunk és tovább adhatjuk, majd tovább adhatják az általunk megajándékozottak is.

Top 0