• Belföld
Faktor

Több embert is ki kellett menteni a jégről

Több helyszínről kellett embereket menteni vasárnap. Ketten Kaposvárnál, egy ember pedig a Balatonon került bajba.

Két embert mentettek ki a Kaposvárhoz közeli Deseda tó jegéről a tűzoltók vasárnap. Egyikük alatt korcsolyázás közben beszakadt a jég. Ismerőse sietett a segítségére, közben társaik szóltak a tűzoltóknak, akik a helyszínre érve létra és kötelek segítségével a partra húzták őket. A bajba került korcsolyázót a mentők a helyszínen ellátták - írja az MTI.

Az Index azt írja, hogy a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága közölte az esettel kapcsolatban, hogy egy reintegrációs őrizetben lévő elítélt férfi mentett életet a tónál. A reintegrációs őrizetesek már nincsenek börtönben, de még nem szabadok. A nem túl súlyos, nem erőszakos bűncselekményekért leültetett emberek büntetésük utolsó hónapjait - szigorú feltételek mellett - börtönön kívül, odahaza, a családjukkal, lakás és munkahely közt ingázva tölthetik le, miközben a elektronikus nyomkövetővel szemmel tartják őket.

Az elítélt éppen akkor sétáltatta kutyáját a tó mellett, a részére meghatározott reintegrációs őrizeti zónán belül, amikor a korcsolyázó alatt beszakadt a jég, ő pedig erre saját életét kockáztatva azonnal a segítségére sietett.

A kép csak illusztráció.

A kép csak illusztráció.

Vasárnap egy másik ember a Balaton jegén esett el a siófoki Deák Ferenc sétány közelében. A sérültnek eltört a lába, de szerencsére nem szakadt be alatta a tó jege. Kimentéséhez mégis tűzoltók segítségére volt szükség. A siófoki hivatásos tűzoltók végül hordágy segítségével mentek be érte a jégre és vitték ki a partra. A mentők kórházba szállítják a sérültet - írja a katasztrófavédelem.

Kommentek:

Top 0