• Külföld

Káosz és anarchia Dallas belvárosában: orvlövészek nyitottak tüzet a rendőrökre 4 halott, 7 sérült

Elszabadult a pokol Dallas belvárosában, ahol szimpátiatüntetést szerveztek a fehér rendőrök által megölt feketék mellett. Eddig ismeretlen okokból lövöldözés tört ki, amiben 3 rendőr meghalt, 7 pedig megsérült.

Három rendőrt agyonlőttek, hetet pedig megsebesítettek csütörtök éjszaka a texasi Dallasban, ahol erőszakba torkollott az amerikai rendőri túlkapások elleni tüntetés.

Az első jelentésekkel ellentétben Dallasban nem két, hanem tíz rendőrt lőttek meg, és négyen közülük meghaltak. Hárman válságos állapotban vannak. Két rendőrt megműtöttek. A rendőrség szerint két férfi nyitott tüzet a rendőrökre. A Fox televízió helyszíni tudósítása szerint Dallas belvárosában kaotikussá vált a helyzet. A belváros felett helikopterek köröznek.

A nydailynews információi szerint mesterlövészek nyitottak tüzet a rendőrökre, 2 férfit keresnek.

Kedden a déli Louisiana állam fővárosában, Baton Rouge-ban két rendőr intézkedés közben agyonlőtt egy fegyvertelen férfit, csütörtökön reggel pedig a minnesotai Falcon Heightsben (St.Paul városa mellett) egy rendőr forgalmi igazoltatás közben lőtt le egy férfit. Mindkét esetben a rendőrök fehérek voltak, az áldozatok afroamerikaiak.

Kommentek:

Top 0