• Külföld
Faktor

Elvettek az életéből 17 évet, mert nagyon hasonlított egy másik férfira, aki rosszat tett

Az ártatlan férfi azt sem láthatta, ahogy a gyerekei felnőnek.

Egymillió dollárt követel Kansas államtól Richard Jones, miután ártatlanul leült 17 évet a börtönben - írja a Metro.

Jonesnak egy 1999-es bankrablás miatt kellett börtönbe menni, amiben a legnagyobb bűne, ha egyáltalán lehet ilyet mondani, az volt, hogy kiköpött mása volt annak, aki valószínűleg tényleg elkövette a rablást.

Jonest egy szemtanú juttatta a börtönbe, aki magabiztosan állította, hogy a tettes pont úgy nézett ki, mint ő, és ha megnézzük a fotókat, őt sem lehet nagyon hibáztatni ezért.

Richard Jones később a börtönben tudta meg a rabtársaitól, hogy a megszólalásig hasonlít Ricky Amos nevű bűnözőre, aki egyébként éppen a kirabolt bank mellett lakott.

Időközben az is kiderült, hogy nem találtak a helyszínen tőle sem DNS mintát, sem ujjlenyomatot, úgyhogy egy bíró felmentette a büntetés alól. Jonesnak két gyereke van, egyikőjük most 24 éves, a másik 19, és nem láthatta, ahogy felnőnek.

"Ezt az időt már soha nem kapom vissza. Most próbálom valahogy újraépíteni az életemet. Nem vagyok tökéletes, de így is próbáltam felelős apaként viselkedni" - magyarázta. Jones ügyvédje, Richard Ainsworth nagyon reméli, hogy a férfit kifizetik, és ha lassan is, de továbbléphet az életében.

Kommentek:

Top 0