• Külföld
Faktor

Ez a világ legvidámabb állása: hat meghirdetett helyre egyből félezren jelentkeztek

A túljelentkezés "enyhe pánikot" okozott az Ahlot nevű cégnél.

Kannabisztesztelők számára hirdetett állást egy kanadai cég, az álláshirdetés valódi rohamot idézett elő.

Több mint 500-an jelentkeztek a hat meghirdetett helyre, ami "enyhe pánikot" okozott az Ahlot nevű cégnél - közölte Greg Pantelic cégvezető.

Kanadában október 17-től legalizálják a kannabiszfogyasztást.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Az Ahlot álláshirdetése olyan felnőtt kanadaiaknak szólt, akik óránként 50 kanadai dollárért (10 600 forintért) tesztelnék "a legjobbat, amit kanadai termesztők kínálhatnak". Az Ahlot maga nem termeszt kannabiszt, hanem azokról a különböző termékekről informálná a használókat, melyek október közepén piacra kerülnek.

  A kannabisztesztelőknek a közösségi oldalakon kell írniuk tapasztalataikról, illetve reklámvideókban és céges rendezvényeken kell megjelenniük.

  A 18 év feletti kanadai állampolgároknak - bizonyos tagállamokban 19 év felett - a jövőben megengedett lesz, hogy négy bokrot termesszenek saját otthonában személyes használatra. Rendelésenként vagy üzletekben alkalmanként egy gramm szárított kendert vásárolhatnak 10 kanadai dollárért (2100 forintért) és 30 grammban korlátozzák a személyesen legálisan birtokolható mennyiséget.

  Szabályozni fogják a termesztés és az árusítás körülményeit, és büntetni fogják azokat, akik kiskorúaknak adnak el marihuánát.

  A könnyűdrog legalizálása Justin Trudeau egyik legfontosabb kampányígérete volt. A kanadai kormány szerint a marihuána árusításának és fogyasztásának a törvényesítése az egyetlen mód arra, hogy felszámolják a többmilliárd dolláros illegális marihuána-üzletágat, amelyet jelenleg szervezett bűnözői csoportok tartanak kézben. A legalizálás bírálói viszont amiatt aggódnak, hogy a szervezett bűnözés a marihuána törvényesített piacára is beszivároghat majd - írja az MTI.

  Kommentek:

  Top 16