• Külföld
Faktor

Hihetetlen hogyan építette fel otthonát ez a házaspár, senki más nem él így

A kanadai pár már 25 éve távol lakik a társadalomtól.

Egy kanadai házaspár 25 éve él az általuk épített, Freedom Cove nevű szigeten, maguk termelik az élelmiszerüket, napenergiát használnak és csak 2 hetente látogatják meg a szárazföldet - írja a Daily Mail.

Catherine King férjével, Wayne Adams-szel kezdte el 25 évvel ezelőtt vízen úszó otthonuk építését. A neve Freedom Cove (Szabadság Öböl) a Tofino városától nem messzi öbölben található. A pár ritkán hagyja el otthonát, inkább a kíváncsi, érdeklődő emberek látogatásai a jellemzők.

Elsőre szabad, könnyű életnek tűnik, de rengeteg munka van abban, hogy idáig jutottak. 30 éve találkoztak és egyből egymásra találtak.

Valóban szerelem volt első látásra

– jegyzi meg Catherine.

Együttlétük első heteiben egy barátjukkal cseréltek otthont, akinek kis két személyes kabinja volt. Maga az ötlet is innen jött: "Tulajdonképpen véletlen kezdődött az egész. Egy nagy vihar fákat sodort a kabinhoz, amiket mi aztán összeszedtünk neki. Erre ő: ti gyűjtöttétek, a tiétek." Első kis stúdiójuk a fahulladékból három hónap alatt épült fel, majd építményük hízni kezdett.

"Amit Wayne és én eldöntöttük, hogy ez az, amit szeretnénk, csak csináltuk. Nem foglalkoztunk az esetleges nehézségekkel; csak mentünk előre" – mondta Catherine.

"Eleinte furcsa volt számukra, hogy nincs már ott a sarki bolt, ahová bármikor be lehet ugrani, hogy az azonnal elérhető dolgok messzebb kerültek tőlük. Most már elmenni nehéz innen, és minden alkalommal hálás vagyok, hogy visszatérhetek" – tette hozzá a nő.

Az épületkomplexum kinézete évről évre változik, már mindent újjá kellett építeni legalább egyszer. A természetes elhasználódás és az időjárási viszontagságok miatt a karbantartó, felújító munkák szinte mindennaposak, hiszen – mondják – ha nem foglalkoznának vele, nagyon hamar tönkremenne minden. Energiaszükségletük kielégítéséhez napelemet és generátort használnak, mint mondják, sohasem lehet csak egyetlen forrásra támaszkodni.

Élelmiszerüket szinte teljes egészében ők maguk termelik. Catherine vegetáriánus, férje horgászatból vagy a ritka, szárazföldi „kirándulásain” szerzett hússal egészíti ki étrendjét. Hűtőjük nincsen, így mindig mindent frissen fogyasztanak. Mosógéppel viszont rendelkeznek, bármilyen meglepő is. Fűtésre egy fatüzelésű kályhát használnak, az összegyűlt szemetet fél évente vontatják ki a partra és ürítik ki.

Gyakran kérdezik tőlük, nem félnek-e ennyire távol a civilizációtól, de ők úgy gondolják, tisztában vannak a veszélyekkel, és saját akaratukból döntöttek így. Komoly baj esetén a legközelebbi kórház Tofinoban van, a parti mentők pedig 6 perc alatt elérik Freedom Cove-ot.

"Itt fogok majd meghalni, és ez teljesen rendben van így" – mondta Wayne. Egyébként minden látogatót szívesen várnak, és a vendégek – a fantasztikus látvány és élmény mellett – még egy általuk készített gyertyát is kapnak ajándékba.

Kommentek:

Top 0