• Külföld
Faktor

Durva büntetés: erre kényszerítette buszon rosszalkodó fiait az anya

A két kisfiúnak egy feliratot cipelve kellett gyalog iskolába menniük.

Meglepő büntetést eszelt ki kisiskolás fiainak egy kanadai anya. Akkor telt be nála a pohár, amikor az iskolából azzal hívták fel, hogy a gyerekei nem csak rosszak az iskolabuszon, de a sofőrrel is durván beszélnek – számolt be az esetről a CBC.

A nő másnap, a téli hideg és a havazás ellenére gyalog küldte iskolába a fiúkat. A gyerekeknek a 7 kilométeres úton felváltva kellett vinniük egy kartontáblát, amire fel volt írva, hogy büntetésből gyalogolnak, mert rosszalkodtak a buszon.

„Meg kellett mutatnom nekik, hogy milyen az, ha a viselkedésük miatt kirúgják őket a buszról" - mondta az anya, aki fotókat is készített a gyerekekről, majd megosztotta a történetet a Facebookon. Leírta, hogy két órán át tartott a séta, de a fiai végigcsinálták. Az idősebb rögtön tanult a leckéből, a kisebbikkel azonban másnap is sétálnia kellett.

A nő, azóta törölt posztját órák alatt, közel negyvenezer ember osztotta meg. A hozzászólók többsége gratulált a büntetéshez, és fantasztikus anyának nevezte őt. Kapott azonban néhány fenyegetőző üzenetet is, ezért úgy gondolta, ha utólag is, de kikéri egy szakember véleményét.

Tina Gatt, a Children’s Aid Society nevű gyermekjóléti civil szervezet vezetője azt mondta neki, nehéz megalapozott véleményt alkotni egy ügyről, aminek nem ismeri minden apró részletét, de két dolgot azért kiemelt. Egyrészt, a sétáltatás logikus és elfogadható büntetésnek tűnik egy ilyen esetben, feltéve, ha gyerekek egy pillanatra sincsenek veszélyben. Mivel az anya elkísérte a kisfiait, ez rendben is volt. Másrészt, soha nem szabad megalázni, megszégyeníteni a gyerekeket. Ebben az esetben már a kartontábla sem tűnik jó ötletnek, de az, hogy az anya fotókat is megosztott a gyerekekről a közösségi médiában, egyértelműen helytelen.

Kommentek:

Top 16