• Külföld

Kanada nem bombázza tovább az Iszlám Államot

Kanada nem bombázza többet az Iszlám Államot Szíriában és Irakban, hat F-18-as harci gép és annak személyzete visszatér Kanadába.

Az ottawai kormány utasítására a kanadai hadseregfebruár 15-én beszüntette légicsapásokat a közel-keleti országokban. A közeljövőben a hadsereg mind a hat F-18-as típusú harci gépe és annak személyzete is visszatér Kanadába. Ezzel egy időben két felderítőgép, illetve egy Airbus CC-150 Polaris típusú légi utántöltő repülőgép a kuvaiti légi támaszponton marad és támogatja a szövetséges erőket.

Korábban Justin Trudeau kanadai kormányfő azt mondta, hogy az Irakban állomásozó kanadai katonai kiképzők számát 69-ről 230-ra bővítik. Trudeau elődje, a konzervatív Stephen Harper kormánya 2014 októberében határozott arról, hogy az IÁ elleni harcra kisebb légi egységet és annak kiszolgálására, támogatására 600 katonát küld a közel-keleti térségbe. Justin Trudeau kanadai kormányfő február elején jelentette be, hogy a kanadai bombázó repülőgépeket kivonják a Közel-Keletről, és a továbbiakban nem vesznek részt az IÁ elleni támadó légi műveletekben.

Top 0