• Külföld

Nem néz tévét, de lelövi kampányvideójában ellenfeleit a képviselő - videó

Közfelháborodást keltett Ausztráliában egy queenslandi parlamenti képviselő kampányvideója, mert abban lelövi politikai ellenfeleit, akik külföldi kézbe akarják adni a földeket. Sokan azt követelik, hogy azonnal távozzon a politikai közéletből.

Bob Katter kampányvideója alig néhány nappal a 49 halálos áldozatot követelő orlandói vérengzés után jelent meg. A képviselő kezében füstölgő pisztolyt tart, és látható a videóban két férfi holtteste is, akik előzőleg külföldieknek kínáltak eladásra az ausztrál földeket.

A 71 éves politikus a reklámfilmmel azt akarta jelezni választóinak, hogy hevesen ellenzi az ausztrál földek eladását külföldieknek, de ellentétes hatást ért el. Politikai ellenfelei és az ausztrál médiavilág, de saját rokonai is élesen bírálták. Az MTI szerint egyesek azt követelik, hogy távozzon a politikai porondról.

Barry O'Sullivan queenslandi szenátor szerint visszataszító az erőszak hirdetése a politikai reklámban. Azt mondta, hogy Katter az elmúlt években is csinált őrültségeket, de mindez semmiség volt ahhoz képest, hogy most fegyvertelen politikai ellenfelei meggyilkolására szólít fel, majd azzal mentegetőzik, hogy ezt "egy kis tréfának" szánta. A The Guardian szerint Katter azzal védekezett, hogy nem tudja, mi megy a médiában, mert:

Nem nézek tévét. Minden este éjfélkor fekszem le. Nem olvasok újságot sem.

Azt is hozzátette, hogy több mint egy hete, vagyis az orlandói vérengzés előtt írta alá a videó elkészítéséről szóló szerződést, és bírálóit ostobának tartja.

Katter munkáspárti féltestvére, Carl Katter szerint a kampányfilm az orlandói melegbárban végrehajtott vérengzés áldozatai iránti teljes tiszteletlenségről tanúskodik. Carl Katter szerint az ausztrál melegközösséget - amelyhez ő is tartozik -, de az egész ausztrál társadalmat is erősen megrázta a tömegmészárlás, és még mindig hatása alatt vannak.

Bob Katter Kennedy várost képviseli a queenslandi parlamentben, és saját, Katter Ausztrália Pártja nevű tömörülés színeiben indul újra a július 2-án esedékes választásokon.

Kommentek:

Top 0