• Külföld

Állatkínzás: 200 kaméleont csempészett a poggyászában, rengeteg elpusztult

Az ukrán férfi csak egy év felfüggesztett börtönt kapott.

Egy év felfüggesztett börtönt kapott másfél év próbaidővel az az ukrán férfi, aki több mint 200 védett kaméleont és gekkót próbált becsempészni Prágába Madagaszkárról 2016 júniusában. Emellett 200 ezer cseh korona (2,3 millió forint) pénzbüntetést kell kifizetnie.

A 26 éves férfit védett állatok bántalmazásában találták bűnösnek. 2016. június 1-jén vették őrizetbe a prágai repülőtéren: 232 kaméleont és gekkót akart becsempészni poggyászában Madagaszkárról. A ritka állatokat két dobozban zsúfolta össze. Felnőtt és fiatal állatok is voltak közöttük. Három hüllő már a repülőút alatt, 73 másik pedig a Prágai Állatkert állatmentő központjában pusztult el.

Az állatokon a szomjúság és az éhség jelei látszódtak, ehhez még hozzájött a stressz és a rossz szállítási körülmények, ami szenvedést okozott számukra és néhányuk halálát is

- hangzott el a bíróságon.

Az ukrán férfi olcsón jutott hozzá az állatokhoz egy madagaszkári szabadtéri piacon. Haza akarta vinni őket Ukrajnába, ahol kígyókat, pókokat és teknősöket is tart otthon. Az új állatok egy részét el akarta ajándékozni. 

Azt a 156 kaméleont, amelyik túlélte az utazást, három cseh állatkert között osztották szét – írja az MTI. 

Kommentek:

Top 0