• Külföld
Faktor

"Még sose volt ennyire durva" - a házak sem látszanak ki az ördögszekerek alól

Volt olyan lakó, aki csak több órás munka árán tudott kimenni a saját házából.

Házakat temetett maga alá a dél-kaliforniai Victorville-ben a rengeteg ördögszekér, amit az erős szél hordott be a városba hétfőn. Az amerikai puszták jellegzetes növényi társulásai, az ördögszekerek ezzel a különös módszerrel szaporodni próbálnak, magjaikat szórják szét így, hogy a szél széthordja a kiszáradt kórókat.

"Egyszerűen sok volt. Csak jöttek és jöttek" - idézte fel a helyi Ralph Zavale. "Ez határozottan invázió volt. Az normális, ha néhány elszáll mellettünk az úton, de sose ennyi. Még sose volt ennyire durva" - mondta egy másik helyi lakos, Tanya Speight.

A szintén helyi Nav Mangat beszámolója szerint az egyik szomszédja két órára az ördögszekerek rabságába esett, addig tartott, amíg ki tudták ásni háza bejáratát a kóróhalom alól. "Több száz bokor volt ott. És csak ömlöttek mindenfelől, mintha tornádó lett volna" - mondta Mangat.

A helyi tanács szóvivője szerint 100-150 házat temethettek maguk alá az ördögszekerek.

Victorville Los Angelestől észak-keletre, Kalifornia sivatagos részén fekszik. Vagyis itt amúgy elég normális jelenség, ha átgurul az utcán egy ördögszekér. De hétfőn a száz kilométeres szélvihar döbbenetes mennyiségű ördögszekeret szabadított a városra - írja a The Guardian.

Kommentek:

Top 0