• Belföld
Faktor

Figyelmeztet a magyar bank, ha ilyen e-mailt kapott ne nyissa meg!

A csalók egyre kifinomultabb módszerekkel lopják el az ügyfelek adatait.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

Ismét adathalász levelek keringenek az interneten. A K&H Bank nevében küldött e-mailek látszólag védik a felhasználó banki belépési adatait, valójában viszont ellopják azokat - figyelmeztet a HVG.

Nem túl jó magyarsággal, de érthetően van megfogalmazva az az e-mail, amely K&H Bank ÉBER feladótól érkezik. A szöveg alapján úgy tűnik, a pénzintézet arról tájékoztatja az ügyfeleket, hogy a nagymennyiségű adatlopás miatt bevezette az online ellenőrző kódot. Éppen ezért mindenkitől kérnek egy bejelentkezést, hogy hozzá tudják csatolni fiókjához az új biztonsági megoldást.

"Tájékoztatjuk Önt, hogy a K&HBank. Online ellenőrző kód bevezették a magánélet és az ügyféladatok védelmére, mivel ügyfeleink nagy mennyiségű adatlopásnak voltak kitéve. be kell jelentkeznie annak ellenőrzésére, hogy Ön a fiók tulajdonosa, és fiókja automatikusan frissül új szolgáltatásokkal" - írják, majd megadnak egy linket, de arra kattintva nem a K&H internetbankja töltődik be, hanem egy banki adatokat, majd azok segítségével pénzt lopó weboldalra kerül az ember.

Egy hasonló adatlopó kampányra néhány hónapja maga a K&H is felhívta ügyfelei figyelmét. Mint jelezték, sosem kérik ügyfeleiket, hogy e-mail formájában ügyfélazonosítókat adjanak meg, vagy az e-mailből egy linkre kattintva lépjenek be a K&H e-bankjába.

Kommentek:

Top 0