• Belföld
Faktor

Nagy bejelentést tett a BKV, júniustól megváltozik a biciklis közlekedés

A 4-es metróra fel lehet majd vinni a biciklit is.

Júniustól várhatóan kerékpárt is lehet szállítani a 4-es metró szerelvényein. Az egyik kocsi végében lesz kijelölve a hely a bringások számára.

Illusztráció.

Illusztráció.

Fotó: Sulyok László

Az Index megkereste Bolla Tibort, a BKV vezérigazgatóját is, aki megerősítette az információt, de hozzátette, hogy egyelőre tesztüzemről van szó. Azaz, valószínűleg hétvégenként lehet majd biciklivel metrózni.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A kerékpárokat azért csak a 4-es metróba engedik be, mert ott van lift. A biciklit ugyanis a mozgólépcsőn tilos szállítani. Azt nem tudni, hogy a 3-as metró felújított állomásain lesz-e majd ilyen lehetőség.

    Most a 4-es metrón kívül a HÉV-eken, a HÉV-pótló autóbuszokon, a 60-as villamoson (a fogaskerekű vasúton), a 65-ös, 65A és a 165-ös autóbuszon, a 77-es trolibuszon, az 56-os, az 56A, 59-es 59A, 59B és a 61-es villamoson lehet kerékpárt szállítani, valamint a dunai D11-es, D12-es és D14-es hajójáratokon.

    A BKK járatain kerékpárt szállítani egy vonal- vagy gyűjtőjegy érvényesítésével, illetve kerékpárbérlettel lehet. A bérlet megéri, ára csak 540 Ft, azaz két út alatt megtérül.

    Kommentek:

    Top 16