• Kultúra
Gyöngyösi Lilla

Végre kiderült: igazi szupersztár fogja játszani a fiatal Albus Dumbledore-t

Jude Law a Legendás állatok és megfigyelésük második részében játssza el először a híres varázsló szerepét.

Fotó: Europress / FILIPPO MONTEFORTE - AFP

Fotó: Europress / FILIPPO MONTEFORTE - AFP

Az Oscar-díjra is jelölt színész Richard Harrist és Sir Michael Gambont követi, akik a Harry Potter-filmekben alakították Dumbledore-t. Az új film, a Legendás állatok és megfigyelésük folytatása 2018 novemberében érkezik a mozikba. Ebben a filmben a fiatal Dumbledore még nem a Roxfort igazgatója, mint a Harry Potter-filmekben – írja a BBC.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A filmet ugyanúgy David Yates rendezi, mint az első részt, és a főszereplőt, Salamandert alakító Eddie Redmayne, illetve a gonosz Grindelwaldot játszó Johnny Depp is visszatér. A rendező Jude Law-t „elképesztően tehetséges” színésznek nevezte, akit régóta nagyon tisztel, ezért különösen várja a közös munkát. Biztos benne, hogy a színész remekül mutatja be Albus Dumbledore eddig ismeretlen arcát, amit a forgatókönyvíró J. K. Rowling megálmodott.

    Jude Law 1972-ben született Londonban. Eddig két Oscar-díjra jelölték: 1999-ben A tehetséges Mr. Ripley-ért és 2003-ban a Hideghegyért. Többek közt láthattuk Dr. Watsonként a Guy Ritchie-féle Sherlock Holmesban, legutóbb pedig az HBO sorozatában, Az ifjú pápában játszotta a főszerepet. 

    Kommentek:

    Top 16