• Sport

Jövő héten eldől Guardiola sorsa

Josep Guardiola szerződése a Bayern Münchennél nyáron lejár. A német csapat 17 millió fontos éves fizetéssel próbálja megtartani, de több Premier League csapat is szeretné megszerezni Guardiolát. A legesélyesebb befutónak a Manchester City tűnik.

Fotó: Europress - SVEN HOPPE / DPA / AFP

Fotó: Europress - SVEN HOPPE / DPA / AFP

Jövő héten bejelenti Josep Guardiola, hogy a következő idénytől hol lesz edző. A Mirror novemberben még arról írt, hogy a Bayern Münchennél magabiztosak, szerintük szinte 100 százalék, hogy Guardiola karácsonyig aláírja új, kétéves szerződését. A szerződés szerint Guardiola a Bayern edzőjeként évente 17 millió fontot keresne.

Ezzel ellentétben felerősödtek azok a híresztelések, miszerint Guardiola nem fog hosszabbítani, és jövő nyártól már a Manchester City edzője lesz. Mindez azért, mert Guardiola angol csapattal is szeretne sikereket elérni. A Mirror szerint a City vezérigazgatója, Ferran Soriano és a sportigazgató Txiki Begiristain már abban reménykedik, hogy nyáron meg tudják szerezni a katalán edzőt. Ráadásul a City két vezetője korábban a Barcelonánál is dolgozott együtt Guardiolával.

A Manchester City edzője most Manuel Pellegrini, akinek ugyan még 18 hónap még hátra van a szerződéséből, de a Citynél nem szeretnék elszalasztani a lehetőségét annak, hogy Guardiolát hosszútávra leigazolják.

Ma nem tudok semmit mondani ezzel kapcsolatban, jövő héten minden kiderül.

- mondta Guardiola a Darmstadt elleni kupameccs után.

Karl-Heinz Rummenigge, a német klub vezetője megerősítette a híreket, az utolsó őszi forduló után, azaz a szombati Hannover elleni bajnoki meccs után fognak leülni tárgyalni Guardiolával.

Tudom, hogy egy kicsit későn van, és épp karácsony előtt leszünk, de a Hannover elleni meccs után bejelentjük, hogy milyen döntés született.

A Daily Mail már azt is tudja, hogy ki lehet Guardiola utódja. Az angol lap szerint Carlo Ancelotti lehet a Bayern München edzője akkor, ha Guardiola elmegy. A katalán edzőt állítólag több klub is szeretné a soraiban látni, a City mellett a Manchester United és a Chelsea is érdeklődik. Előbbinél Louis van Gaal, utóbbinál José Mourinho helye bizonytalan.

Top 0