• Krimi
Faktor

Saját magának nem jósolt a jósnő, vagy nem tudott: letartóztatták

Előzetes letartóztatásba került az a nő, aki jóslással akart meglopni embereket két társával együtt Budapesten. Civil ruhás szolgálatban figyeltek fel a rendőrök a jövendőmondóra.

Civil ruhás szolgálatban érték tetten a rendőrök november 25-én a Nyugati Pályaudvarnál munkálkodó zsebtolvajokat, az tűnt fel nekik, hogy két nő és egy férfi feltűnően szemlélte az járókelőket – írja a police.hu.

Fotó: police.hu/ Sebestyén Jenő

Fotó: police.hu/ Sebestyén Jenő

Több próbát tettek: az egyik asszony odalépett a járókelőkhöz, valamit kérdezett tőlük, miközben társai a közelben figyeltek, majd eloldalogtak. Amikor kicsit közelebb mentünk, hallottuk, a nő jósolni akar, de elküldték

– mesélte Paluska Norbert törzsőrmester.

A tolvajok nem sokkal később a Váci út és a Szent István körút sarkára mentek, ahol a fiatalabb nő azzal szólított meg egy dohánybolt előtt álló fiatalembert, hogy feltárja előtte a jövőjét. A zsaruk egy telefonfülke mögül figyelték a történéseket.

A férfi odanyújtotta tenyerét a nőnek. Közben az idősebb asszony, aki körülöttük sündörgött, benyúlt a kiszemelt férfi nadrágzsebébe, és kivett valamit. Ekkor jelent meg a fiatalember ismerőse, akit azonnal leszólított a trió férfi tagja, és útbaigazítást kért tőle

– tette hozzá.

A sértett a nagy sürgés-forgás miatt gyanakodni kezdett, és a zsebébe nyúlt. Ekkor jött rá, hogy elvettek tőle hatezer forintot, amiből először csak ötezret adtak neki vissza, majd a rendőrség többszöri emlegetésére a maradék ezer forintot is.

Ekkor léptünk oda hozzájuk, és igazoltuk magunkat. A fővárosi G. Krisztina (29), N. Éva (50) és G. Zsolt (28) először próbálta elhitetni velünk, hogy nem beszélnek magyarul, majd azt bizonygatták, G. Krisztina csak jósolt. G. Zsolt pánikrohammal próbálkozott, hasztalanul

– folytatta Karmacsi Andrea őrmester.

Az elkövetők ellen lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a bíróság pedig november 28-án elrendelte G. Krisztina előzetes letartóztatását, társai szabadlábon védekezhetnek.

Kommentek:

Top 0